(Jugovzhodna Slovenija/Koščičarji)
Pridelovalcem koščičastega sadja svetujemo, da v obdobju naravnega odpadanja listja opravijo zaščitno tretiranje pred glivičnimi obolenji (breskova kodravost, breskov rak, ožig bre...
Preberi več...

Pripravil: Domen Bajec



(Jugovzhodna Slovenija/Pečkarji)
Ob zaključevanju rastnega obdobja priporočamo za zmanjševanje infekcijskega potenciala jablanovega in hruševega škrlupa uporabo bakrovih pripravkov. Aktualna zaščita bo zmanjšala t...
Preberi več...

Pripravil: Domen Bajec



(Jugovzhodna Slovenija/Pečkarji)
Pridelovalce jabolk in hrušk, zaradi obilice padavin v času dozorevanja, opozarjamo na obvezno zaščito pred skladiščnimi boleznimi (skladiščni škrlup, grenka gniloba jabolk, mušja ...
Preberi več...

Pripravil: Domen Bajec



(Jugovzhodna Slovenija/Pečkarji)
Pridelovalcem jabolk in hrušk priporočamo zaščito pridelka pred skladiščnimi boleznimi (skladiščni škrlup, grenka gniloba jabolk, mušja pegavost in sajavost ter sadne gnilobe). Pri...
Preberi več...

Pripravil: Domen Bajec



(Jugovzhodna Slovenija/Lupinarji)
Pridelovalce orehov obveščamo, da v naslednjih dneh nastopa čas za drugo škropljenje proti orehovi muhi. Za zaščito svetujemo pripravek LASER 240 SC (0,15 l/ha, poraba vode do 3 l ...
Preberi več...

Uredila: Karmen Rodič