(Zahodna Slovenija/Pečkarji)
Hruške in jablane na Primorskem so v fazi zorenja BBCH 81- 85. Skladiščne bolezni in škrlup Zaključna škropljena so namenjena preprečevanju razvoja skladiščnega škrlupa in ...
Preberi več...

Pripravila: Mojca Rot



(Zahodna Slovenija/Pečkarji)
Jabolčni zavijač (Cydia pomonella) Na lokacijah Prelože in Čelje v Brkinih smo v minulem tednu na feromonskih vabah zabeležili zelo velike ulove metuljčkov jabolčnega zavijača. Sa...
Preberi več...

Pripravila: Mojca Rot



(Zahodna Slovenija/Pečkarji)
Jabolčni zavijač (Cydia pomonella) V minulem tednu je bil velik jabolčnega zavijača v Brkinih in na Tolminskem. Prag škodljivosti (10 metuljčkov/feromonsko vabo/teden) je bil pres...
Preberi več...

Pripravila: Mojca Rot



(Zahodna Slovenija/Pečkarji)
Na Primorskem so jablane in hruške v fazi debeljenja plodov. Plodovi hrušk dosegajo v povprečju 70 % končne velikosti (BBCH 77), plodovi jablan pa 50 – 60 % končne velikosti (BB...
Preberi več...

Pripravila: Mojca Rot



(Zahodna Slovenija/Pečkarji)
V večjem delu Primorske so hruške in jablane v fazi debeljenja in sekundarnega odpadanja plodičev (BBCH 72 - 73). Škrlup Obdobje primarnih okužb se je zaključilo, kljub temu je...
Preberi več...

Pripravila: Mojca Rot