(Celjska in Koroška regija/Pečkarji)
Nizke jutranje temperature zraka v prvi polovici tedna so spodbudile začetek intenzivnega odpadanja listja tako jablan kot hrušk. Vremenske razmere v času vegetacije v letošnjem ...
Preberi več...

Pripravila: Alenka Ferlež-Rus



(Celjska in Koroška regija/Pečkarji)
Fenološka faza Plodovi jabolk v povprečju na opazovane sorte dosegajo 80 do 90 % končne velikosti (BBCH 78 – 79). Jablanov škrlup, ostale skladiščne bolezni jablan in hrušk Na...
Preberi več...

Pripravila: Alenka Ferlež-Rus



(Celjska in Koroška regija/Pečkarji)
Jablanov škrlup Suho in vroče vreme ne ustvarja pogojev za razvoj sekundarnih okužb z jablanovim škrlupom. Razmik med škropljenji prilagodite količini padavin. V primeru, ko pade ...
Preberi več...

Pripravila: Alenka Ferlež-Rus



(Celjska in Koroška regija/Pečkarji)
Jablanov škrlup Trenutno suho in vroče vreme ne ustvarja pogojev za razvoj sekundarnih okužb z jablanovim škrlupom. Nadaljujte z uporabo kontaktno delujočih fungicidov in dajte pr...
Preberi več...

Pripravila: Alenka Ferlež-Rus



(Celjska in Koroška regija/Pečkarji)
Fenološki razvoj jablan Na območju Celjske in Koroške regije so jablane povprečno na opazovane lokacije in sorte v fenološki fazi BBCH 74 - 75 (premer plodov večji od 40 mm, do p...
Preberi več...

Pripravila: Alenka Ferlež-Rus