(Celjska in Koroška regija/Pečkarji)
POZEBA Na območju Celjske in Koroške regije smo v zadnji petih dneh kar trikrat zabeležili zelo nizke in kritične temperature za pozebo. Najbolj usodni sta bili noči s 6. na 7. in...
Preberi več...

Pripravila: Alenka Ferlež-Rus



(Celjska in Koroška regija/Pečkarji)
Visoke temperature so pospešile fenološki razvoj vseh sadnih vrst. Na območju Celjske regije je fenološki razvoj jablane in hrušk zelo izenačen. V povprečju na opazovane lokacije i...
Preberi več...

Pripravila: Alenka Ferlež-Rus



(Celjska in Koroška regija/Koščičarji)
Na izpostavljenih legah Celjske regije zgodnje sorte češenj na šibkih podlagah prehajajo s fenološke faze belega popka BBCH 57 v fazo stadija balona BBCH 59. Pozne sorte češenj in ...
Preberi več...

Pripravila: Alenka Ferlež-Rus



(Celjska in Koroška regija/Koščičarji)
Na območju Celjske regije so slive in češplje glede na sorte in lege v povprečju v fenološki fazi BBCH 56 - 57. Na območju Koroške razvoj zaostaja, slive in češplje so v fazi odpir...
Preberi več...

Pripravila: Alenka Ferlež-Rus



(Celjska in Koroška regija/Pečkarji)
VARSTVO PEČKARJEV Nizke temperature so upočasnile fenološki razvoj vseh sadnih vrst. Na območju Celjske regije jablane v povprečju na opazovane lokacije in sorte prehajajo iz feno...
Preberi več...

Pripravila: Alenka Ferlež-Rus