(Napovedi za vso Slovenijo/Pečkarji)
Hrušev ožig Okužbe jablan, hrušk, kutin in drugih gostiteljskih rastlin z bakterijo hruševega ožiga so še vedno možne, predvsem v območjih, kjer je bila bakterija doslej odkrita...
Preberi več...

Pripravila: Marjeta Zemljič in Vojko Škerlevaj



(Napovedi za vso Slovenijo/Pečkarji)
Potrebno je redno pregledovanje gostiteljskih rastlin bakterije hruševega ožiga, še posebej na območjih, kjer se je bolezen lani pojavila. Po modelu za spremljanje bolezni so sedan...
Preberi več...

Pripravila: Marjeta Zemljič in Vojko Škerlevaj



(Napovedi za vso Slovenijo/Pečkarji)
V večini jablanovih in hruševih nasadov so vidne okužbe s škrlupom. V okuženih nasadih je nevarnost širjenja bolezni velika, zato je potrebno redno škropljenje jablan in hrušk z en...
Preberi več...

Pripravila: Marjeta Zemljič in Vojko Škerlevaj



(Napovedi za vso Slovenijo/Pečkarji)
Varstvo jablan in hrušk pred škrlupom in jablanovo plesnijo V večini jablanovih in hruševih nasadov so prisotne okužbe s škrlupom. Nevarnost nadaljnjih okužb je ob vsakem dežju ve...
Preberi več...

Pripravila: Marjeta Zemljič in Vojko Škerlevaj



(Napovedi za vso Slovenijo/Pečkarji)
Hrušev ožig Po modelu za spremljanje razvoja hruševega ožiga je v nasadih na Gorenjskem od 18. junija dalje možen pojav okuženih poganjkov. Sadjarjem svetujemo nadaljevanje rednih...
Preberi več...

Pripravila: Marjeta Zemljič in Vojko Škerlevaj