(Jugovzhodna Slovenija/Pečkarji)
Ob zaključevanju rastnega obdobja priporočamo za zmanjševanje infekcijskega potenciala jablanovega in hruševega škrlupa uporabo bakrovih pripravkov. Aktualna zaščita bo zmanjšala t...
Preberi več...

Pripravil: Domen Bajec



(Jugovzhodna Slovenija/Pečkarji)
Pridelovalce jabolk in hrušk, zaradi obilice padavin v času dozorevanja, opozarjamo na obvezno zaščito pred skladiščnimi boleznimi (skladiščni škrlup, grenka gniloba jabolk, mušja ...
Preberi več...

Pripravil: Domen Bajec



(Jugovzhodna Slovenija/Pečkarji)
Pridelovalcem jabolk in hrušk priporočamo zaščito pridelka pred skladiščnimi boleznimi (skladiščni škrlup, grenka gniloba jabolk, mušja pegavost in sajavost ter sadne gnilobe). Pri...
Preberi več...

Pripravil: Domen Bajec



(Jugovzhodna Slovenija/Pečkarji)
Pridelovalce jabolk in hrušk obveščamo, da pogoste padavine v času dozorevanja nakazujejo povečano nevarnost razvoja skladiščnih bolezni. Izpostavljamo skladiščni škrlup, grenko gn...
Preberi več...

Pripravil: Domen Bajec



(Jugovzhodna Slovenija/Pečkarji)
Redne padavine slabijo fungicidno zaščitno oblogo in hkrati z daljšimi jutranjimi rosami ustvarjajo zelo ugodne razmere za razvoj različnih glivičnih obolenj. Varstvo naj zato pote...
Preberi več...

Pripravil: Domen Bajec