(Jugovzhodna Slovenija/Pečkarji)
Pridelovalcem jabolk se za zatiranje jablanovega škrlupa priporoča uporabo preventivnih dotikalnih pripravkov kot so: DITHANE, DELAN, MANCOZEB 80 WP, MAZEB, PENNCOZEB, POLYRAM DF, ...
Preberi več...

Pripravila: Smiljana Tomše



(Jugovzhodna Slovenija/Pečkarji)
Ker obstaja v blizini lanskoletnih okuzb v tem obdobju velika možnost pojava hruševega ožiga, vsem lastnikom gostiteljskih rastlin priporočamo pozorno spremljanje pojavov. To velja...
Preberi več...

Pripravila: Smiljana Tomše



(Jugovzhodna Slovenija/Pečkarji)
Ker obstaja v tem obdobju velika moznost pojava hruševega ožiga v bližini lanskoletnih okužb, vsem lastnikom gostiteljskih rastlin priporočamo pozorno spremljanje pojavov. To velja...
Preberi več...

Pripravila: Smiljana Tomše



(Jugovzhodna Slovenija/Pečkarji)
Pridelovalce sadja in imetnike gostiteljskih okrasnih rastlin opozarjamo, da še vedno obstaja nevarnost širjenja hruševega oziga. Nevarnost okuzb z bakterijo Erwinia amylovora je š...
Preberi več...

Pripravila: Smiljana Tomše



(Jugovzhodna Slovenija/Pečkarji)
Ker obstaja v tem obdobju velika možnost pojava hruševega ožiga v bližini lanskoletnih okužb, vsem lastnikom gostiteljskih rastlin priporočamo pozorno spremljanje pojavov. To velja...
Preberi več...

Pripravila: Smiljana Tomše