(Zahodna Slovenija/Vinska trta)
Čas novega leta je tudi čas daril. Med darili je velikokrat tudi steklenica dobrega vina. Da zadovoljimo potrošnike je potrebno vino za stekleničenje pripraviti in sicer: stabiliz...
Preberi več...

Pripravil: Ivan Žežlina



(Zahodna Slovenija/Vinska trta)
Bekser ali vonj po žveplecu – vonji so zelo različni, vendar opažamo, da se v vinih letošnjega letnika pojavljajo »tipični« bekserji – vonj po gnilih jajcih. Najhitreje ga odpravim...
Preberi več...

Pripravil: Ivan Žežlina



(Zahodna Slovenija/Ostalo)
Sadjarje, ki želijo zasaditi nove nasade opozarjamo, da morajo pripraviti zemljišče čim prej v dovolj suhem vremenu, da ne uničijo strukture tal. Pred pripravo tal, vzamemo vzorec ...
Preberi več...

Pripravil: Ivan Žežlina



(Zahodna Slovenija/Pečkarji)
Smiselno je preventivno škropljenje sadovnjakov zoper hrušev ožig. V času odpadanja listja nastajajo na poganjkih številne odprte rane, na katerih se v ugodnih vremenskih razmerah ...
Preberi več...

Pripravil: Ivan Žežlina



(Zahodna Slovenija/Ostalo)
Sorte Leccino, Maurino in Pendolino je potrebno obrati čim prej. Sorta Istrska belica je že zrela in primerna za obiranje na vseh drevesih, ki niso pretirano obložena. Priporočam...
Preberi več...

Pripravil: Ivan Žežlina