(Zahodna Slovenija/Vinska trta)
Bekser ali vonj po žveplecu – vonji so zelo različni, vendar opažamo, da se v vinih letošnjega letnika pojavljajo »tipični« bekserji – vonj po gnilih jajcih. Najhitreje ga odpravim...
Preberi več...

Pripravil: Ivan Žežlina



(Zahodna Slovenija/Vinska trta)
Čas novega leta je tudi čas daril. Med darili je velikokrat tudi steklenica dobrega vina. Da zadovoljimo potrošnike je potrebno vino za stekleničenje pripraviti in sicer: stabiliz...
Preberi več...

Pripravil: Ivan Žežlina



(Zahodna Slovenija/Vinska trta)
1. Biološki razkis: - če želite, da vam takoj po končani fermentaciji steče biološki razkis, NE žveplajte vina in ga tudi ne ločujte od droži ( posodo po končani fermetaciji dolit...
Preberi več...

Pripravil: Ivan Žežlina



(Zahodna Slovenija/Vinska trta)
Nočne temperature letošnje jeseni so nižje, kar nam lahko povzroči zastoje fermentacije moštov. Če opazimo zmanjšano moč fermentacije ob še vedno visokem sladkorju v moštu, takoj d...
Preberi več...

Pripravil: Ivan Žežlina



(Zahodna Slovenija/Vinska trta)
BEKSER se lahko pojavlja v netipičnih vonjih! Preprosto ga odpravimo z zračnim pretokom. Pri močnem in netipičnem vonju, priporočamo uporabo bakrovega sulfata, po predhodnem posvet...
Preberi več...

Pripravil: Ivan Žežlina