(Zahodna Slovenija/Vinska trta)
Čas novega leta je tudi čas daril. Med darili je velikokrat tudi steklenica dobrega vina. Da zadovoljimo potrošnike je potrebno vino za stekleničenje pripraviti in sicer: stabiliz...
Preberi več...

Pripravil: Ivan Žežlina



(Zahodna Slovenija/Vinska trta)
Ko se alkoholno vretje konča, kar opazimo po tem, da preneha izhajati ogljikov dioksid in se začne vino z vrha bistriti opravimo prvi pretok in žveplanje mladega vina. Okvirni od...
Preberi več...

Pripravil: Ivan Žežlina



(Zahodna Slovenija/Vinska trta)
Ko se alkoholno vretje konča, kar opazimo po tem, da preneha izhajati ogljikov dioksid in se začne vino z vrha bistriti opravimo prvi pretok in žveplanje mladega vina. Okvirni od...
Preberi več...

Pripravil: Ivan Žežlina



(Zahodna Slovenija/Vinska trta)
Nočne temperature letošnje jeseni so nižje, kar nam lahko povzroči zastoje fermentacije moštov. Če opazite zmanjšano moč fermentacije ob še vedno visokem sladkorju v moštu, takoj d...
Preberi več...

Pripravil: Ivan Žežlina



(Zahodna Slovenija/Vinska trta)
Nočne temperature letošnje jeseni so nižje, kar nam lahko povzroči zastoje fermentacije moštov. Če opazite zmanjšano moč fermentacije ob še vedno visokem sladkorju v moštu, takoj d...
Preberi več...

Pripravil: Ivan Žežlina