(Celjska in Koroška regija/Pečkarji)
Ob odpadanju listja na poganjkih nastajajo številne odprte rane, na katerih se lahko naselijo bakterije in glive, bodisi v obliki težko opaznih rakastih ran ali v obliki nevidne la...
Preberi več...

Pripravila: Alenka Ferlež-Rus



(Celjska in Koroška regija/Pečkarji)
Fenološki razvoj Plodovi jabolk v povprečju na opazovane sorte dosegajo 80 % do 90 % končne velikosti (BBCH 78 -79). Jablanov škrlup in ostale skladiščne bolezni Na opazovanih...
Preberi več...

Pripravila: Alenka Ferlež-Rus



(Celjska in Koroška regija/Pečkarji)
Fenološki razvoj Na območju Celjske in Koroške regije so jablane in hruške povprečno na opazovane lokacije in sorte v fenološki fazi BBCH 76. Jabolčni zavijač, rdeča sadna pršic...
Preberi več...

Pripravila: Alenka Ferlež-Rus



(Celjska in Koroška regija/Pečkarji)
Fenološki razvoj Na območju Celjske in Koroške regije so jablane in hruške povprečno na opazovane lokacije in sorte v fenološki fazi BBCH 73 -74. Jabolčni zavijač, listne uši ...
Preberi več...

Pripravila: Alenka Ferlež-Rus



(Celjska in Koroška regija/Pečkarji)
Fenološki razvoj Na območju Celjske in Koroške regije so jablane povprečno na opazovane lokacije in sorte v fenološki fazi BBCH 72 -73. Jabolčni zavijač V zadnjih štirih oz. p...
Preberi več...

Pripravila: Alenka Ferlež-Rus