(Celjska in Koroška regija/Pečkarji)
V nasadih in posameznih sortah, kjer ste že opravili eno škropljenje z UREO je listje v večji meri obarvano in začenja intenzivneje odpadati. V ostalih nasadih in sortah, pa pričak...
Preberi več...

Pripravila: Alenka Ferlež-Rus



(Celjska in Koroška regija/Pečkarji)
Fenološka faza Plodovi jabolk v povprečju na opazovane sorte dosegajo do 90 % končne velikosti (BBCH 79). Jablanov škrlup, ostale skladiščne bolezni jablan in hrušk Pri uporabi ...
Preberi več...

Pripravila: Alenka Ferlež-Rus



(Celjska in Koroška regija/Pečkarji)
Fenološka faza Plodovi jabolk v povprečju na opazovane sorte dosegajo 60 do 70 % končne velikosti (BBCH 76 -77). Jablanov škrlup Trenutne vremenske razmere ne ustvarjajo pogojev...
Preberi več...

Pripravila: Alenka Ferlež-Rus



(Celjska in Koroška regija/Pečkarji)
Fenološki razvoj jablan in hrušk Na območju Celjske in Koroške regije so jablane in hruške povprečno na opazovane lokacije in sorte v fenološki fazi BBCH 75 (plod dosegel polovico...
Preberi več...

Pripravila: Alenka Ferlež-Rus



(Celjska in Koroška regija/Pečkarji)
Fenološki razvoj jablan in hrušk Na območju Celjske in Koroške regije so jablane in hruške povprečno na opazovane lokacije in sorte v fenološki fazi BBCH 74 (premer plodov večji o...
Preberi več...

Pripravila: Alenka Ferlež-Rus