(Celjska in Koroška regija/Pečkarji)
V letošnjem letu na območju Celjske in Koroške regije nismo zasledili simptomov okužb s hruševim ožigom. Kljub temu priporočamo, da opravite vsaj eno škropljenje jablan in hrušk z ...
Preberi več...

Pripravila: Alenka Ferlež-Rus



(Celjska in Koroška regija/Pečkarji)
Fenološka faza Plodovi jabolk v povprečju na opazovane sorte dosegajo 80 do 90 % končne velikosti (BBCH 78 – 79). Jablanov škrlup, ostale skladiščne bolezni jablan Na območj...
Preberi več...

Pripravila: Alenka Ferlež-Rus



(Celjska in Koroška regija/Pečkarji)
Fenološki razvoj jablan in hrušk Na območju Celjske regije so jablane in hruške povprečno na opazovane lokacije in sorte v fenološki fazi BBCH 74 (premer plodov večji od 40 mm), n...
Preberi več...

Pripravila: Alenka Ferlež-Rus



(Celjska in Koroška regija/Pečkarji)
Fenološki razvoj jablan in hrušk Na območju Celjske in Koroške regije so jablane ter hruške povprečno na opazovane lokacije in sorte v fenološki fazi razvoja plodov BBCH 72 – 73. ...
Preberi več...

Pripravila: Alenka Ferlež-Rus



(Celjska in Koroška regija/Pečkarji)
Fenološki razvoj jablan in hrušk Na območju Celjske regije so jablane in hruške povprečno na opazovane lokacije in sorte v fenološki fazi razvoja plodov, ko so plodiči večji od 20...
Preberi več...

Pripravila: Alenka Ferlež-Rus