(Celjska in Koroška regija/Koščičarji)
Zdaj je čas za jesensko škropljenje breskev proti breskovi kodravosti. Vloga bakrenih pripravkov je razkuževalne narave in bakrovi pripravki kažejo prav tako dobro stransko delovan...
Preberi več...

Pripravila: Alenka Ferlež-Rus



(Celjska in Koroška regija/Pečkarji)
V letošnjem letu na območju Celjske in Koroške regije nismo zasledili simptomov okužb s hruševim ožigom. Kljub temu priporočamo, da opravite vsaj eno škropljenje jablan in hrušk z ...
Preberi več...

Pripravila: Alenka Ferlež-Rus



(Celjska in Koroška regija/Lupinarji)
Na območju Celjske in Koroške regije se je let orehove muhe začel med 18. in 20. julijem. Ulovi so kontinuirani in na posameznih lokacijah tudi številčni (do 23 osebkov/ploščo/tede...
Preberi več...

Pripravila: Alenka Ferlež-Rus



(Celjska in Koroška regija/Pečkarji)
Fenološka faza Plodovi jabolk v povprečju na opazovane sorte dosegajo 80 do 90 % končne velikosti (BBCH 78 – 79). Jablanov škrlup, ostale skladiščne bolezni jablan Na območj...
Preberi več...

Pripravila: Alenka Ferlež-Rus



(Celjska in Koroška regija/Lupinarji)
Na opazovanih lokacijah Celjske in Koroške regije na feromonskih vabah in rumenih lepljivih ploščah, z izjemo lokacije Gotvolje (samo 1 ulov), še nismo zabeležili ulovov orehove mu...
Preberi več...

Pripravila: Alenka Ferlež-Rus