(Severovzhodna Slovenija/Pečkarji)
V času odpadanja listja jablan nastajajo na poganjkih številne odprte rane, ki predstavljajo vhodna mesta za povzročitelje bolezni. Da zmanjšamo možnost novih okužb, je potrebno v ...
Preberi več...

Pripravil: Miro Mešl



(Severovzhodna Slovenija/Pečkarji)
Najbolj zgodnje sorte jablan so na večini spremljanih lokacij dosegle fenološko fazo: plodovi veliki 80% končne velikosti (BBCH -78). Zaradi pogostih padavin prihaja do spiranja...
Preberi več...

Pripravil: Miro Mešl



(Severovzhodna Slovenija/Pečkarji)
Najbolj zgodnje sorte jablan so na večini spremljanih lokacij dosegle fenološko fazo: plodovi veliki 70 – 80% končne velikosti (BBCH 77-78). Za preprečevanja okužb s poznim škrl...
Preberi več...

Pripravil: Boštjan Matko



(Severovzhodna Slovenija/Pečkarji)
Zgodnje sorte jablan so na večini lokacij SV Slovenije dosegle fenološko fazo: BBCH 76 (plod dosegel 60% končne velikosti). Za naslednje škropljenje proti jablanovemu škrlupu pr...
Preberi več...

Pripravil: Miro Mešl



(Severovzhodna Slovenija/Pečkarji)
Zgodnje sorte jablan so na večini lokacij SV Slovenije dosegle fenološko fazo: BBCH 75 (plod dosegel polovico končne velikosti). Za naslednje škropljenje proti jablanovemu škrl...
Preberi več...

Pripravil: Miro Mešl