Zaključeno
(Severovzhodna Slovenija/Pečkarji)
V času odpadanja listja jablan nastajajo na poganjkih številne odprte rane, ki predstavljajo vhodna mesta za povzročitelje bolezni. Da zmanjšamo možnost novih okužb, je potrebno v ...
Zaključeno
(Severovzhodna Slovenija/Pečkarji)
Najbolj zgodnje sorte jablan so na večini spremljanih lokacij dosegle fenološko fazo: plodovi veliki 80% končne velikosti (BBCH -78).
Zaradi pogostih padavin prihaja do spiranja...
Zaključeno
(Severovzhodna Slovenija/Pečkarji)
Najbolj zgodnje sorte jablan so na večini spremljanih lokacij dosegle fenološko fazo: plodovi veliki 70 – 80% končne velikosti (BBCH 77-78).
Za preprečevanja okužb s poznim škrl...
Zaključeno
(Severovzhodna Slovenija/Pečkarji)
Zgodnje sorte jablan so na večini lokacij SV Slovenije dosegle fenološko fazo: BBCH 76 (plod dosegel 60% končne velikosti).
Za naslednje škropljenje proti jablanovemu škrlupu pr...
Zaključeno
(Severovzhodna Slovenija/Pečkarji)
Zgodnje sorte jablan so na večini lokacij SV Slovenije dosegle fenološko fazo: BBCH 75 (plod dosegel polovico končne velikosti).
Za naslednje škropljenje proti jablanovemu škrl...