(Severovzhodna Slovenija/Vinska trta)
Večina sort vinske trte je trenutno v fenološki fazi barvanja oz. mehčanja jagod (BBCH 83 – 85). Nevarnost novih okužb s peronosporo vinske trte je v tem obdobju zaradi visokih...
Preberi več...

Pripravil: Miro Mešl



(Severovzhodna Slovenija/Vinska trta)
Večina sort vinske trte je trenutno v fenološki fazi BBCH 81 (začetek zorenja), nekatere zgodnejše sorte (npr. Chardonnay) pa so že dosegle BBCH 85 (začetek mehčanja jagod). Nev...
Preberi več...

Pripravil: Miro Mešl



(Severovzhodna Slovenija/Vinska trta)
Večina sort vinske trte je trenutno v fenološki fazi BBCH 79 (začetek dotikanja jagod – večina jagod se med seboj dotika začetek zorenja). Nevarnost okužb s peronosporo vinske t...
Preberi več...

Pripravil: Jože Miklavc



(Severovzhodna Slovenija/Vinska trta)
Vinska trta je sedaj večinoma v fenološki fazi BBCH 77 - 79 (začetek dotikanja jagod – večina jagod se med seboj dotika). Peronospora in oidij vinske trte Nevarnost okužb s ...
Preberi več...

Pripravil: Miro Mešl



(Severovzhodna Slovenija/Vinska trta)
Vinska trta je sedaj večinoma v fenološki fazi BBCH 77 - 79 (začetek dotikanja jagod – večina jagod se med seboj dotika). Sedaj je čas za drugo zatiranje AMERIŠKEGA ŠKRŽATKA (S...
Preberi več...

Pripravil: Miro Mešl