153. DELA V KLETI V MESECU OKTOBRU - 20.10.2005 15:00 - Poslano


Nočne temperature letošnje jeseni so nižje, kar nam lahko povzroči zastoje fermentacije moštov. Če opazimo zmanjšano moč fermentacije ob še vedno visokem sladkorju v moštu, takoj dodamo kvasovke. Priporočamo dodatek kvasovk rodu Bayanus in zvišanje temperature. Praviloma naj bi mošti začeli s fermentacijo najkasneje v dveh dneh po razsluzenju, zato je povsod tam, kjer ne fermentrirajo, potrebno poiskati vzrok in ga čim prej odpraviti, oziroma pripraviti mošt do vrenja.

Pripravila: Tamara Rusjan


Datum objave obvestila: 20.10.2005 15:00
Obvestilo prognostičnega centra: Zahodna Slovenija/Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica
Objavil/a: ŽEŽLINA Ivan
Pripravil: Ivan Žežlina
Seznam registriranih FFS