191. OBIRANJE AKTINIDIJ IN KAKIJA - 27.10.2006 09:30 - Poslano


Aktinidije obiramo v pravi zrelosti, ko dosežejo 7 do 9 % sladkorja, najmanj pa 6,5 % sladkorja, pri čemer morajo ohraniti trdoto večjo od 6,5 kg na cm 2 , najmanj pa 5,5 kg na cm 2 .

V letošnjem letu aktinidije navedenih parametrov še ne dosegajo in po predvidevanjih bodo ti parametri doseženi v začetku novembra.

Premalo zrele aktinidije so slabšega okusa.

Kaki obiramo, ko se plodovi lepo obarvajo rumeno.

Za obe sadni vrsti velja, da jih moramo obrati pred prvimi večjimi slanami.

Pripravil: Ivan Kodrič


Datum objave obvestila: 27.10.2006 09:30
Obvestilo prognostičnega centra: Zahodna Slovenija/Kmetijsko gozdarski zavod Nova Gorica
Objavil/a: ŽEŽLINA Ivan
Pripravil: Ivan Žežlina
Seznam registriranih FFS